Virágkötőként még mindig tudok újat tanulni

Egyik nap egy idősebb hölgy sétált be a virágkereskedésembe. Jól öltözött volt, elegáns. Igazi üzletasszonynak tűnt. Megkérdeztem, hogy miben tudok segíteni. Mondta, hogy egy csokrot szeretne rendelni, mert a lánya nemsokára lediplomázik, és őt szeretné meglepni egy szép csokorral.

Ecsetelte hogy milyen virágokat kér bele. A lányának a kedvenc virága a nárcisz. És így az egész csokor legyen ilyen sárgába hajló, nárcisszal a közepén. És szeretett volna mg bele, valami diplomázásra utaló apróságot. Mutogattam neki a feliratos szalagokat, meg a kis plüss baglyokat amiket a csokor közepére lehet szúrni.

Nézegette, nézegette a dolgokat, majd megszólalt: “Furcsa hogy ezt nem lehet online intézni!” Ezen kicsit meglepődtem. Vissza is kérdeztem egyből. Erre elmondta, hogy manapság már mindent lehet intézni interneten keresztül, és hogy szerinte sokkal jövedelmezőbb lenne a boltom, ha online is össze lehetne állítani a csokrokat és úgy árajánlatot kérni. Mert ő most szereltetett be padlófűtést az otthonába, és mennyire egyszer volt az internetes árajánlat kérés. Csak beírta hogy padlófűtés kalkulátor, és már meg is találta a legjobb padlófűtéses megoldást.

Ezen elgondolkoztam, mert lehet hogy tényleg igaza van. Végül is, ha padlófűtés kalkulátor létezik, lehetne akár virágcsokor kalkulátor is. Tovább faggattam ezért, meg az is eszembe jutott hogy éppen a fűtési rendszer lecserélését tervezzük otthon a férjemmel. Régi gázkazánunk van, ami kezd veszélyes lenni, és lassan többe kerül a szerviz, mint maga a fűtés. Ezért megérné egy korszerűbb és biztonságosabb rendszer.

Elmondta, hogy a padlófűtés remek választás, mert olcsó és biztonságos. A beszerelés gyors és egyszerű, csak lefektetik a fűtőszőnyeget a padló burkolat alá. És utána nem kell szervizelni, sem ellenőrizni x időközönként, mert biztonságosan üzemel. Mivel nem a levegőt melegíti fel, hanem közvetlenül adja át a hőt (ezt sugárzó hőnek hívják) alacsonyabb hőfokon üzemel, mégis kellemes hőérzetet nyújt. És még a port sem kavarja fel, aminek a belégzése ugye igen ártalmas.

Teljesen beleszerettem ebbe a padlófűtésbe! Meg is mutatta az interneten a padlófűtés kalkulátort. Elhatároztam, hogy mindenképpen felvetem a férjemnek az ötletet ma munka után, amikor hazaértem.

Kiderült, hogy a padlófűtés még gazdaságosabb is mint a gázfűtés. Főleg akkor, ha napelem rendszert is kiépítünk hozzá! Mert ezzel akár teljesen ingyenessé tehetjük az üzemeltetést, sőt, a teljes áramfogyasztásunkat. Bár ez egy nagyobb beruházást jelent az elején, mindenképpen megéri hosszútávon.

Megköszöntem a nőnek a rengeteg hasznos információt, és egyeztettük a csokor elkészítésének részleteit. Megbeszéltük hogy mikor jön érte. Felírtam a telefonszámát is, hogy tudjak neki szólni ha elkészült. Mondta, hogy nyugodtan hívjam akkor is, ha padlófűtéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Hát nem kedves? Mutatott még néhány weboldalt is, ahol jobban utána tudok nézni a témának. Nagyon szimpatikus volt. Örültem, hogy találkoztunk, mert az ilyen beszélgetésekből mindig tudok valamit tanulni. Most például a padlófűtésről.