Arckrém az illatok szerelmeseinek

Hogy mi az, amit egy emberen, vagy állaton, egy lakásban vagy üzletben, vagy a természetben először magához vonz? Az illata.

El sem tudom, mondani, hogy mennyire az illatok szerelmese vagyok. Az egyik legerősebb érzékszervünk a szaglás. Bár ez sajnos a legtöbbször a rosszra (bűzre, kellemetlen szagokra) hívja fel a figyelmünket, nem felejtkezzünk meg az elképesztő illat kavalkádokról, amik minket rabul tudnak ejteni. Egy finom parfüm, egy mennyei étel, egy meleget árasztó otthon, a frissen sült kenyér, a tűz, a virágok, a frissen mosott ruha, vagy akár a kedvenc aroma terápiás gyertyánk illata egyszerűen boldogsággal tölti ez az embert és mosolyt csak az arcára.

Nem véletlen, hogy virágtermesztőnek álltam, hisz így minden nap a közvetlen közelemből érezhetem a gyönyörű színes virágok elképesztő illatát. Van, ami édeskésebb, vannak citrusosabb, van olyan, ami fűszeresebb illatú, egyszerűen alig lehet betelni egy-egy virágnak a hihetetlen illat orkánjával. Amikor a termelői földen vagyok kint, minden alkalmat azzal kezdek, hogy kiürítem a tüdőmet és egy nagy levegővétellel teleszívom a tüdőmet friss virágillattal. Van, aki egy jó reggeli kávéra esküszik a nap indításához, nekem ez az, ami bevált. Így minden nap öröm a munka.

Illatszerelmem egészen addig vezetett, hogy elkezdtem felkeresni különböző kis iparosokat, akik kozmetikumokkal, krémekkel foglalkoznak, hogy milyen növényeknek, virágoknak vannak a legjobb illóolajai és hatóanyagai, hátha esetleg ezzel valami új irányba is elvihetem a minden napjaimat, végül is érdemes több lábon állni egy embernek, ezzel is változni az amúgy monotonnak mondható hétköznapok hangulata. Sok választ kaptam, hogy milyen növényeknek, virágoknak a legjobbak a hatóanyagai, de végül mégis megint csak a szaglásom és az orrom vezetett a legjobb megoldásokhoz. Elkezdtem a boltokat járni, mindent megszagolni és megpróbáltam kitalálni, hogy vajon milyen összetételű a kéz- vagy arckrém, milyen vitaminok és olajok vannak benne. Ez egész hamar egészen jól ment és eljutottam odáig, hogy milyen növényeket kell termesztenem.

Amiért viszont írom ezt a történetet, az az, hogy illat túráim során beleütköztem az egyik legkellemesebb illatba, amit valaha krémeknél, kozmetikumoknál éreztem. Ez egy hidratáló nappali arckrém volt. Az arckrémeknél egy erős marcipános, mandulás, mégis savasabb, erősebb illatot éreztem, elképesztő érdekes volt. De nem jutottam tovább, muszáj volt megnéznem az arckrém összetevőit, hatóanyagait. Valóban az egyik alap alkotórésze a magas Omega-9 telítetlen zsírsav tartalmú mandulaolaj volt, melynek a legnagyobb részét a linolsav és az olajsav alkotja. Nem véletlen az enyhén fűszeres illat a krémes mandula mellé. Továbbá tartalmaz olíva bogyóból kivont növényi olajt, a szkvalánt, mely rendkívül bőrbarát és biztosítja a tökéletes bőrápolást. Van még egy alkotóeleme, a natúr kozmetikumok egyik legfontosabb és kihagyhatatlan hozzávalója, a shea vaj, mely az egyik legjobb alapanyaga a szépségápolásnak hosszú idők óta. Ezen kívül pedig vitaminokban sincs hiány, a termék a B-1, B-2, B-6 és E-vitaminban is igen csak gazdag.

Itt had valljam be, hogy azért tudom ennyire részletesen, mert nem bírtam ellenállni a kísértésnek, megvettem…

Az arckrém, mint már említettem elragadóan kellemes illatú csak természetes anyagokból épül fel, hozzáadott szintetikus vagy mesterséges adalékanyagok nélkül. Használatánál mi sem egyszerűbb, ajánlott minden nap reggel és este, letisztított arcbőrre egy keveset felkenni és belemasszírozni. Minden bőrtípusra tökéletesen alkalmas, nem ragacsos, nem hagy zsíros érzetet. Meg kell, hogy mondjam, (- mint ahogy az írásomból ki is derült) nem csak megszagoltam és elgondolkodtam a hatóanyagain, összetevőin, hanem valóban rögtön meg is vásároltam. És bevallom annyira magával ragadott, hogy rendszeres használója lettem. Nagyon jó érzés, amikor bekenem vele az arcom. Kisimul a bőröm, az érintése nagyon kellemes lesz és hát megint az illat az, ami végleg mondhatnám az arckrém függőjévé tett.

Próbáljátok ki ti is, csak ajánlani tudom!