Diákként jövedelem? – Itt a lehetőség!

Jelenleg Budapesten élek, és itt is tanulok az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Mivel nappali képzésben veszek részt, így sajnálatos módon teljes állást nem tudok a tanulás mellett vállalni. Egy ideje már gondolkozom rajta, hogy valamilyen diákmunka után kellene néznem.

Én egyébként nem budapesti vagyok eredetileg, vidéken születtem, egy viszonylag nagynak mondható városban, viszont a gimnázium után a tanulmányaimat mindenképpen Budapesten szerettem volna folytatni.

Édesanyámnak van a vidéki házunktól pár utcányira egy csodálatosan aranyos virágboltja. Karrierjét nem virágkötőként kezdte, hanem ápolónőként, viszont mindig is az volt az álma, hogy egyszer elvégezzen egy ilyen tanfolyamot, és nyisson egy saját kis üzletet. Én még elég kicsi voltam, amikor ez sikerült is neki. Amíg otthon éltem a szüleimmel, iskola után – általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaim közben is – besegítettem ebben a boltban egy kis zsebpénzért cserébe. Nagyon szerettem ezt a kis boltot és a nyüzsgő életet benne, viszont sajnos mivel háromszáz kilométerrel arrébb költöztem és már csak hétvégente járok haza, így ezt sajnos nem tudtam folytatni.

Ahogy említettem, néhány hete gondolkozom rajta, hogy keresnem kellene valami diákmunkát itt Budapesten, amit tudok az egyetemi tanulmányaim mellett is végezni.

Elkezdtem hát pár napja a neten utánanézni, hogy mik is a lehetőségeim, miből választhatok, és min vagy kin keresztül tudnék ilyen diákmunkát találni.

Hamar rátaláltam a topiwork.hu oldalra (Diákmunka – TopiWork Iskolaszövetkezet), ami már első ránézésre is nagyon szimpatikusnak tűnt. Ahogyan a nevében is láthatjuk, ők diákmunkákkal foglalkoznak.

Az oldaluk nagyon szépen van kialakítva. Egy igazán kellemes szürke – fehér – narancs színkombináció fogad minket a weblap megnyitásakor. A legfelső sorban különböző opciókat találunk: kezdőlap, diákmunka, hallgatóknak, cégeknek és blog címszavakkal ellátva, a belépés gombot pedig szintén ennek a sávnak a másik végén találjuk, ha pedig még nincs fiókunk, akkor erre a lehetőségre kattintva tudunk regisztrálni is.

Ez alatt egyszerű de mégis nagyszerű címsor következik (Diákmunka – TopiWork Iskolaszövetkezet), lejjebb nézve megtaláljuk a mottójukat is, amihez szintén egyszerű, de mégis modern és magával ragadó dizájnt találtak.

Tovább haladva lefele az előzőek alatt rögtön megtaláljuk a keresési lehetőséget, aminek én személy szerint igen hasznosnak találom a kialakítását, ugyanis a kereső sor felett három címszavat / kérdést találunk (Milyen munkát keresel?; Hol?; Kategóriák). Ezeknek a segítségével tudjuk szűkíteni a keresésünket munkakör vagy szakképzettség szerint, a “Hol?” lehetőségnél megadhatunk várost, vármegyét vagy irányítószámot is, illetve a “Kategóriák” címszó alatt egy legördülő menü vár minket sok jobbnál jobb kategóriával, találunk például olyat, hogy alkalmi, olyat, hogy otthonról végezhető, vagy fizikai munkát is (és persze ezeken kívül még több kategória is van ezen a fülön belül). A sor végén található “Keresés” gomb segítségével, vagy pedig az Enter lenyomásával pedig egyszerűen útjára indíthatjuk a keresésünket, így megtalálva a nekünk megfelelő opciót a találatok között.

Még lejjebb tekerve megtaláljuk a “Népszerű kategóriák” részt, ahol a kategóriák nem csak, hogy szépen ki vannak hangsúlyozva rájuk utaló ikonok segítségével, hanem a kis téglalapok oldalán még nagy számokkal azt is jelzik számunkra, hogy hány elérhető állásajánlat van az adott kategórián belül. Kicsit lentebb pedig találunk kiemelt és aktuális állásokat is, ami szintén nagy segítség lehet számunkra.

Én ezeket a funkciókat találtam a leghasznosabbaknak az oldalt böngészve. Ha tovább görgetünk, akkor még találunk információt az Iskolaszövetkezet partnereiről, véleményeket róluk, néhány blogbejegyzést, illetve pár hasznos infót az oldal legalján.

Remélem, hogy ezzel a segítségetekre tudtam lenni, én biztosan a topiwork.hu oldalon fogok diákmunkát keresni, és azt ajánlom, tegyetek ti is hasonlóképpen!

Jó munkát kívánok mindenkinek!