Tavaszi dekorálás előtt egy kis futómű javítás

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádom kidekorálni a lakást az adott évszakkal, ünnepekkel kapcsolatban. Mivel közeledik a tavasz, azt gondoltam, hogy mindenképp kellene készítenem valami virágos díszt. Találtam is egy kézzel készített virágcsokrot, amit zsenília drótokból raktak össze. Úgy gondoltam, hogy ezt mindenképpen szeretném elkészíteni, hiszen nem tűnt túl nehéznek és szeretem saját magam elkészíteni a dekorációkat (is).

Így hát el is indultam, hogy megvegyem a szükséges dolgokat. Mivel a hozzám közel lévő boltokban nem lehet sajnos ilyesmit kapni, muszáj volt kocsiba ülnöm. Általában sétálok vagy tömegközlekedéssel megyek, de így egyszerűbb volt. Viszont pár perc után elkezdtem hallani valami furcsa csörgő, zörgő hangot, ami sajnos az én autómból jött. Őszintén szólva nem igazán értek az autókhoz, főleg nem annyira, hogy én definiáljam a problémát. Muszáj voltam szakembert keresni, ezért gyorsan fel is hívtam az egyik barátnőmet, hogy tud-e egy szervizt ajánlani. Azt tudtam, hogy nem rég kellett valamit javítani a kocsiján, így reménykedtem benne, hogy tud segíteni. Mondta is rögtön, hogy persze, átküldi üzenetben a részleteket.

A Méta autószerviz honlapját küldte át pár perccel később. Gyorsan szét is néztem rajta, hogy azért valamennyire képbe legyek a dolgokkal. Ez egy márkafüggetlen autószerviz Budapesten a 19. kerületben, szóval nincs messze tőlem. Ennek nagyon megörültem. Ahogy láttam elég sok mindennel foglalkoznak. A szolgáltatásaik listáján megtalálható az olajcsere, a kuplung csere és javítás, a gumicsere és szervizelés, fényszóró beállítás, fék javítás és szerviz, és még jó pár dolog, ami fontos lehet, ha szervizelésről beszélünk.

Próbáltam megtalálni, hogy mi okozhatta a csörgő zajt a kocsiban. Azt gondoltam, hogy talán a futóműnek köze lehet hozzá. A weboldalon azt írták, hogy gyakori, hogy a futómű beállítás miatt fordulnak hozzájuk az emberek, azért, mert valamiféle csörgő hangot hallanak. Az is kiderült, hogy nem biztos, hogy a beállítással van a probléma, hanem valamelyik alkatrész meghibásodhatott. Hát ennek annyira nem örültem, de nyilván majd ők megmondják, hogy pontosan mi is a probléma. A futómű beállítás ár a weboldalon fel is volt tüntetve, így nem kellett azon aggódnom, hogy egy vagyont fogok fizetni, hanem előre tudtam mivel kalkulálni. Egyébként a menüpontok között is találtam külön “Árak” kategóriát, tehát az összes szolgáltatásuk árát meg tudtam nézni.

Szerencsére volt lehetőség időpontot foglalni, így nem kellett órákon át várakoznom a szerviz előtt. Miután kiválasztottam az időpontot, a szolgáltatásról is döntenem kellett. Még szerencse, hogy utána olvastam, így be tudtam jelölni a futómű beállítást. Ha pedig mégsem az, akkor majd ők megmondják mi a baja szegény kocsimnak. Ezután már csak a jármű típusát és néhány adatát kellett megadnom, plusz a személyes adataimat. Mivel a futómű beállítás ár, mint ahogy a többi is, elég korrekt volt és maga az autószerviz is elég szimpatikusnak tűnt, örömmel foglaltam le az időpontot. Már amennyire örülhet valaki annak, hogy baja van a kocsijának.

Az időpontom után boldogan távoztam a szervizből. Nagyon kedves volt mindenki és a kis kocsimat is meggyógyították. Most már végre elintézhetem a bevásárlást a virágcsokor elkészítéséhez. Mivel én nem nagyon értek hozzá, így ha valami baja van a kocsimnak rögtön szakemberhez fordulok. Ki tudja, hogy vajon mennyire lehet veszélyes egy-egy baljós, csörgő hang.