Ajándékok beszerzése könnyedén, gyorsan

Számtalanszor van arra példa, hogy a hétköznapi nagy rohanásokban nem marad már olyasmire idő, amit akkor éppen nem tartunk fontosnak, de lehetséges, hogy pár nappal később már égetően nagy szükség lesz rá. Ilyenek például az elővételes koncertjegyek, amiket még célszerűbb az esemény előtt beszerezni, a könnyebb bejutás érdekében. De ilyen lehet egy vonatjegy is, aminél tudjuk, hogy az utolsó pillanatban fogunk csak az állomásra érkezni, és esetleg a hétvégi csúcsforgalomban már nem lesz elegendő időnk kiváltani a menetjegyet, így inkább előre elintézzük ezt.

Azt figyeltem meg, hogy most már egyre többször így járok az ajándékok ügyét illetően is. Kivétel nélkül mindig hétvégére, pont a hazautazás előtti utolsó percekig halogatom az ajándékok beszerzését, majd még én vagyok teljesen felháborodva azon, hogy ha esetleg az utolsó utáni percben már nem sikerül mindent hajszálpontosan úgy intézni, ahogyan én azt elképzeltem.

Általában a virágboltokkal szoktam a legcsúnyábban megjárni. Mivel nem normál időben megyek soha ilyen beszerzőkörútra, hanem túl korán, vagy túl későn, így mindig csak a magasabb árakkal dolgozó üzletekben tudom végrehajtani a vásárlást. Ami az abszurd, az az, hogy még gyakran a minőségük is sokkal gyatrább, mint némelyik kisvállalkozó üzletében, a sokkal olcsóbb virágok esetén.

Szerencsére legutóbb is a vonatom indulása előtti pár órára hagytam az ajándékbeszerzést. A szüleimnek majdnem egyszerre van a szülinapjuk, így néha közösen is szokták megrendezni, mert akkor legalább csak egy alkalommal kell odacsődíteni a vendégsereget. Nekem pedig ez azt jelentette, hogy szombaton a lehető legkorábbi időpontban indulás a vasútállomás irányába, és ott ami virágüzletet, illetve motoros boltot nyitva találok, az teljesen alkalmas lesz az ajándékok megvásárlására. Rá is kerestem a neten, hogy milyen lehetőségeim vannak szombaton virág és motoros bolt üzletkategóriában a kérdéses útvonalon, és azt kell mondanom, hogy nem voltam elragadtatva a találati eredmények számától.

A virágüzlet tekintetében egy elég silány kis találat volt csak. Nem volt mást tennem, hát reménykedtem, hogy a lehető legjobbat ki tudom hozni a beszerzésből. Két orchideát szerettem volna vásárolni, melyeknek meg is volt a fajtájuk, így a virágkötő gyorsan be is tudta őket azonosítani. Sajnos mindegyikből csak 1-1 példány volt az üzletben, é első ránézésre azok sem a legszebbek, de bíztam anyám tehetségében, és ahogy már számtalanszor megtette, ezeket a virágokat is stabilizálni tudja majd.

Apám ajándékával már nagyobb bajban voltam, mert nem volt semmi különös kívánsága, illetve nekem sem társult ehhez semmi elképzelésem, így beestem a legközelebbi nyitva tartó motoros boltba, és az eladó segítségét kértem. Közben beugrott, hogy a motoros táskája már kissé megviselt állapotú, így annak biztosan örülne, ha egy újra cserélhetné. Hamarosan meg is találtuk az eladóval a legjobb választásnak tűnő darabot, és én pedig boldogan elérhettem a vonatomat.

Remélem, lassan már beállok én is az előregondolkodó nagymesterek soraiba, és kicsit megfontoltabban intézhetem az ügyeimet a továbbiakban.