A Motorolaj, virág, rendezvény incidens

Világ életemben rajongtam a növényekért. Egyszerűen a zöld környezet megnyugtat, és pozitív gondolatokat szül a fejembe, ezért is szerettem volna egy olyan munkát, ami hasonló környezetet biztosít. Kertészkedni szeretnék nagyon, de előbb kicsibe kell kezdeni, ismerkedni csak a növényekkel. Így beadtam a jelentkezésemet egy virágboltba ahova futárt kerestek. Vezetni tudok, növényeket, virágokat kell fuvaroznom, kezdetnek nem rossz. Hamar megvolt az interjú és munkaerőhiány végett nem nagyon válogattak, nekem adták a munkát. Rendelkezett az üzlet saját járműparkkal, ami egy robogót és egy puttonyos autót takart. Csodálatos virágmintás volt mind a kettő, de legalább nem a saját autómat kell széthajtanom.

Apám mindig azt mondta, hogy nézzem át azt a kocsit, amit vezetni fogok és megtanított pár apróságra, amit ilyenkor ellenőriznem kell. Egyedül csak a motorolaj volt kevés az autóban, más találtam. Szerencséje volt az üzletnek egy megbontott flakon, szóval azt el is használtam. Elég nyugodt meló volt, pár koszsorút és csokrokat kellett kiszállítanom az első két napban. Az autót használtam, mert a motorral nem szimpatizáltam, bár néha jobb lett volna cikázni vele a dugóban. A harmadik napomon, már bejött egy nagyobb rendelés. Pontos időre való szállítással, mert valami rangos díj mellé adták át a csokrokat. Előtte viszont egy temetésre vittem el hét darab koszorút.

A temetőben kellett szembesülnöm azzal, hogy a járművem pusztítja a motorolajt és nem tudtam elindulni a másik fontos címre. A nagypánikban, gyorsa felcsaptam a böngészőt és rákerestem a motorolaj címszóra. Természetesen az első pár találatra kattintottam rá. Próbáltam hívni őket, van, amelyik fel se vette, sokan pedig nem tudták azonnal teljesíteni a rendelést. Aztán végre sikerült! Egy hatalmas választékkal rendelkező oldal, szuper ügyfélszolgálattal vállalta, hogy azonnal segítenek rajtam és kihoznak nekem a temetőbe egy flakon kenőanyagot az autó motorjához. Fél órán belül már meg is érkezett, mert egy autósboltjuk a közelben van és még a kívánt márkából is volt nekik raktáron! Nem győztem hálálkodni mennyire jó, hogy ilyen rugalmasak! A nívós rendezvényre is sikerült odaérnem, leadni a virágokat és így a munkám is megmaradt gondoltam magamban. Kicsit maradtam és vizsgáltam az eseményeket, de sajnos nem nagyon jöttem rá, hogy mi lehet ez a rendezvény.

Amikor visszaértem a virágüzletbe, elmeséltem, hogy jártam. Az üzletvezető hasonlóképp hálálkodott, mint én a futárnak, aki kihozta nekem a motorolajt. Kérdezték, hogy miért nem autómentőt hívtam, vagy az üzletet, hogy a robogót utánam küldjék, de ezt találtam a leggyorsabb és legkézenfekvőbb megoldásnak. Úgy is minden munkahely elvárja az önálló munkavégzést, hát most megkapták. Mindenesetre, a kocsihoz hívtak egy szerelőt és addig csak a robogót használtam. Nem volt annyira kellemes vele a szállítás, és nem is tudtunk olyan mennyiséget, minőséget szállítani, de legalább volt. Az S.O.S. rendelésemet visszatérítették és azóta, csak abból a web áruházból rendeli az üzlet a járművek karbantartásához szükséges kellékeket.

Szeretem, ha egy szolgáltatás úgy működik, ahogy kell, és ha netán új helyzettel találkoznak, azt úgy oldják meg, ahogy az ügyfélnek a legjobb. Manapság ez még jobban érvényes főleg az internetes boltokra. Az ilyen dolgokból látszik, hogy egy vállalkozás milyen. Örülök, hogy megismertem azt az autósboltot, mostantól egy elkötelezett vásárlót nyertek a személyemben!