Amikor a virágoshoz mentem

Nálunk a családban hagyomány, hogy virág nélkül nem megyünk sem szülinapra, sem névnapra, sem pedig bármilyen nagyobb családi eseményre. Engem gyerekkorom óta arra tanítottak, hogy illik virágot vinni és szerintem is ez egy nagyon szép és kedves hagyomány, amit én is próbálok tovább vinni és megőrizni.

Így volt ez a múlt héten is, amikor az édesanyám születésnapjára siettem. Előtte szokás szerint beugrottam Marcsihoz, a kedvenc virágosomhoz. Már évek óta nála vásárolom a virágokat, mondhatjuk, hogy törzsvásárló vagyok, sőt nagyon megkedveltük egymást és amikor van egy kis időnk vagy éppen nem vagyok rohanásban, akkor szoktunk is pár szót váltani.

Amikor megérkeztem, akkor láttam, hogy Marcsi eléggé ideges, nem ilyen szokott lenni. Elmondta, hogy az üzlethelyiségben elromlott a fűtés, így elég hideg van és sehol sem talál szerelőt.

Egyből ajánlottam neki a vizgazfutesszerelo24.hu oldalt, ahonnan én is szoktam hívni a szerelőket, ha szükségem van rájuk. Megadtam neki a telefonszámukat, amit egyébként a honlapon is megtalálunk és már azonnal hívta is őket. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, elmondta, hogy mi a probléma. Marcsi egyből a gázszerelés árak felől érdeklődött, mire egy nagyon jutányos árat ajánlottak, majd mondták, hogy olyan 30-40 percen belül ott lesznek.

Pontosan ezért is szeretem őket hívni, ha bármilyen probléma van, mert 0-24-es ügyeleti szolgálatot tartanak, ami azt jelenti, hogy bármikor ki tudnak menni a címre, legyen az éjszaka 1 órakor vagy nappal 3 órakor, egyszóval bármikor. Emellett vállalják, hogy 1 órán belül kiszállnak, persze ez függhet a forgalomtól és attól is, hogy hová kell menni. Alapvetően Budapesten és Pest megyében vállalják a szereléseket. Már több mint 30 éve vannak a szakmában, így szinte kizártnak tartom, hogy ne találkoztak volna már bármilyen szerelési vagy javítási feladattal, ezért nem kell aggódnom afelől, hogy ne tudnák megoldani az adott problémát.

Amikor legelőször találkoztam velük, akkor nagyon szimpatikus volt, hogy a munkáikra 1, 2 vagy akár 5 éves garanciát is vállalnak. Ez korábban nem volt jellemző azoknál a cégeknél, akikkel eddig találkoztam, ami azért szomorú, mert egy párszor előfordult már, hogy elég slendrián munkát végeztek, amit hiába próbáltam behajtani rajtuk, sajnos több kényelmetlenség származott belőle, mint előny. Viszont talán a legfontosabb garancia velük kapcsolatban az a sok éves tapasztalat, amivel a szerelőik rendelkeznek.

A másik szimpatikus dolog az volt, hogy a munka elvégzése után már azonnal írták is a számlát. Mondanom sem kell, hogy ez nem túl gyakori manapság, így ez is abszolút meggyőző volt. Egyrészt ez így hivatalos és minden vállalkozásnak ezt a példát kellene követnie, másrészt pedig azért is fontosak ezek a számlák, mert az adott kárt vagy problémát a számla ellenében tudjuk rendezni a lakásunk vagy házunk biztosítójával és szerencsére az ő számláikat az összes magyarországi biztosító elfogadja.

Összességében tehát akár a gázszerelés árakról, akár a minőségéről, vagy akár a hozzáállásról van szó, én szinte mindig ezt a céget ajánlom az összes barátomnak és ismerősömnek, mint ahogy Marcsinak is.