Hogyan kellett kigazdálkodnom egy jó motoros bőrkabát árát

Virágboltot üzemeltetni manapság nem a legkönnyebb dolog, hiszen ez sajnos egy olyan iparág, ami eléggé megsínylette az emberek ízlésének megváltozását. Mostanra elmondhatjuk, hogy ez is inkább csak egy nagyon kicsi réteget érdekel, emellett pedig többnyire örülhetünk annak ha van pár alaklom az évben, amikor valaki bejön és tényleg vesz valamit. Nem meglepő hát, hogy aki teheti most már nem nagyon kerül jobban képbe ezzel a szakmával vagy csak szimplán hobbiként űzi. Mivel nekem családi öröklődés útján sikerült eljutnom odáig, hogy mégis érdekelt legyek egy ilyen üzletben nem volt más választásom, valahogy el kellett intézzem, hogy legyen mindennek létjogosultsága.

Ami egy kicsit megnehezítette a dolgot az az volt, hogy nem nagyon tudtam miként tudnám ezekkel az előre elrendelt dolgokkal a háttérben irányítani önmagamat és az életemet úgy, hogy maradjon elég pénzem arra, amit nagyon szeretek csinálni: a motorozásra. Alapvetően amíg egyetemista voltam a diákmunkával megkerestem annyit, hogy tudjam fedezni a hóbortjaimat, azonban most már több fronton is oda kellett figyeljek és egyáltalán nem volt biztos, hogy mindez egy feltétlenül nagy áldás, még úgy sem, hogy itt már saját állásom lett.

Pedig ettől függetlenül nem állhattam le a motorozással, ráadásul éppen egy motoros bőrkabátot terveztem megvenni, ami nem kis mértékű beruházás ha az embernek éppen nincs egy kifejezetten biztos jövedelme, ezt azért leszögezhetjük. Már abban az esetben, hogy ha az ember nem tudja, hogy meddig fogja tudni úgy általában ellátni magát olyan szinten mint előtte. Nem mint hogyha annyira rosszul menne éppen a cég, de sosem lehet tudni, vannak azért néha gondjaink és közben ugye hozzá kell tenni, hogy itt magunknak teremtjük meg a pénzt, nem vagyunk alkalmazottak.

Szóval az a helyzet, hogy ezen ellenérzéseket figyelmen kívül hagyva végül úgy döntöttem, hogy igenis megveszem a régóta tervezett és vágyott bőrkabátot, elvégre ha már dolgozik az ember, akkor igenis szeretne egy kis örömöt is szerezni magának ebből. Szerencsére sikerült egy kis kedvezményhez is hozzájutnom, így nem nagyon kellett végül semmilyen téren sem nagy szívfájdalmat okoznom magamnak, ami nyilvánvalóan nagy megkönnyebbülés a számomra.