SOS Mindjárt Karácsony! Mit adjak az idősebb rokonoknak?

Jó, az talán túlzás, hogy mindjárt, de nem árt időben elkezdeni a gondolkodást, főleg ha ilyen fogós kérdéssel állunk szemben. A család idősebb nőtagjainak ajándékot választani nem egyszerű. Általában virággal „intézzük el” őket, és a legtöbben örülnek is egy szép orchideának, de nálunk furcsa helyzet áll fönt: az én nagymamáim ugyanis nem szeretik a virágokat!

Mindketten ebben a szokatlan cipőben járnak. Panellakásban laknak és nem megfelelő a fénymennyiség, nem szeretik a különleges igényű növények gondját-baját számon tartani, sokszor elfelejtik meglocsolni őket és még sorolhatnám. Gyakran panaszkodnak erről, de imáik nem kerülnek mindig meghallgatásra, mert mindennek ellenére nagymamaszerepükből kifolyólag sokszor mégis virágot kapnak, és szegényeknek már kezd kicsit elegük lenni belőle. Helyettesítőként kaptak már sok könyvet, kötésmintát, fonatat, pulóvert, de idén megtaláltam a nekik tökéletes ajándékötletet: nyomtatott póló!

A póló nyomtatás a család szerint is jó ötlet, apukám egészen rákattant arra az oldalra, amin keresztül rendelni fogok. Azt mondja, anyukámnak megveszi a „Egy csodálatos férj büszke felesége vagyok” feliratút. Azt hiszem, a legnagyobb erénye a szerénység. Sok nagyon vicces felirat van, könnyen megszállja az embert az ihlet, amíg ezeket nézegeti, és ha nem találnám meg az igazit, egyedi feliratos vagy képes pólót is lehet nyomtattatni.

Végül úgy döntöttünk, hogy a két nagyinak ugyanolyat veszünk, csak különböző színben. A sztorihoz hozzá tartozik, hogy én is és a húgom is vegán életmódot folytatunk már évek óta és ez sajnos mindkét nagymamánkat különösen mélyen érintette. Mivel a család többi tagja húsimádó, a nagy családi rendezvényeken több fogást is el kell készíteni, persze ilyen esetben mindenki főz valamit, de azért a kritikát mindig megkapjuk. Nem baj, megértem. Nem tudom hányszor hallottam már, hogy „Na, csak egy kicsit egyél a csülökből!”, vagy „Kóstold meg a fasírtot, régen úgy szeretted!”. Így hihetetlenül találó, hogy pont találtunk egy „Minden vegán mögött áll egy csalódott nagymama” feliratú pólót, amin még egy valóban meglehetősen csüggedt arcú rajzolt idős hölgy is alátámasztja az állítást. Szerintem óriási poén és nagyon megörültem, hogy megtaláltuk ezt a lehetőséget. Tökéletesen átadja a helyzetünkhöz illő érzéseket, de kedvesen és nem bánt meg senkit. Szerencsére még humoruknál vannak, nem sértődékenyek, veszik az iróniát és együtt tudnak velünk nevetni mindenen. Lehet, hogy ebből a póló nyomtatásból rendszert fogok csinálni, mert a szüleimnek és a páromnak is találtam már olyat, amit alkalomadtán szívesen ajándékoznék nekik. Talán ebben az évben a karácsonya nyomtatott pólók ajándékozásának éve lesz, és egyszerűen mindenki kap egy, az egyéniségének megfelelő humoros pólót. Sokan sportolnak a családunkban, úgyhogy a kapott pólókat hordhatják, amikor elmennek futni vagy edzőterembe, de akár otthon is egy lusta vasárnapon.