Végre igénybe vesszük az autót a faiskolánk épülésének köszönhetően

Mondhatni a virágok az életem. Az állatokat is szeretem, de nekem mégis sokkal nagyobb kikapcsolódást és gyönyört jelentenek a szép színes virágok, a gyönyörű, zöld lombkoronájú fák és bokrok. Nagyon szeretünk a párommal a természetben kirándulni, amikor csak tehetjük, túrázással töltjük a hétvégét az ország különböző pontjain, tájvédelmi körzeteket fedezünk fel, nemzeti parkokat vagy erdőket. Pár éve a szenvedélyünknek hódolva úgy döntöttünk, hogy nyitunk egy faiskolát. Különböző haszon- és dísznövényeket akartunk árulni benne, fákat, virágokat, bokrokat.

Ezt az ötletünket az egyik tavasz elején, márciusban kezdtük el megvalósítani. Nem messze a házunktól vettünk egy kisebb telket, ahol be tudtuk rendezni a faiskolát. Ritkán használjuk az autónkat, de most kivételesen nagy hasznát vettük a sok cipekedésnél. A csemetéket, kerti szerszámokat, kaspókat, cserepeket és különböző berendezési tárgyakat mind be tudtuk pakolni az autóba és elszállítani a telekre. Március végén egyszer csak hamar beköszöntött a jó idő. Az apósom figyelmeztetett, hogy be kéne szerezni nyári gumikat. Mivel nem használjuk sokat az autót, ki is ment ez a fejünkből.

Szerencsére a férjem azért ért az autógumikhoz (legalábbis jobban, mint én), úgyhogy rábíztam a gumik beszerzését. Úgy gondolta, hogy utánanéz az interneten, hátha talál valamelyik webshopban nyári gumi akciót. Hallott egy ismerősétől egy gumiabroncsokat áruló webshopról, aminek elég jó híre volt, úgyhogy felkereste nyári gumi ügyében. A gumidiszkont.hu oldalról volt szó, leültem mellé, hogy figyelemmel kísérjem az eseményeket, hátha én is megtanulom, nem haszontalan dolog. A Gumidiszkont nyárigumi-téligumi webáruház kezdőlapján a fejlécben egy kereső fogadott minket, ahol rá lehetett keresni pontosan az autónk típusának megfelelő gumikra. Háromféle fülből lehetett választani. Az elsőnél a gumiabroncsok méretét kellett beírni, a másodiknál az autó típusát, a harmadiknál pedig kulcsszó szerinti keresésre volt lehetőség.

Lejjebb a főoldalon megtaláljuk a hasznos információk menüpontját, ami segít abban, hogy melyik fajta gumit válasszuk. Tőle jobbra a szállítási költség guminként, lejjebb pedig az eddigi statisztikák alapján felállított legnépszerűbb téli és nyári gumi típusok. A hasznos információkra kattintottunk, hogy tájékozódjunk előbb egy kicsit. Ekkor a gumiméretekkel kapcsolatos hasznos tudnivalókhoz ugrott az oldal. Ebből az írásból megtudtuk, hogy a gumi keresztmetszetének szélessége és magassága mindig 1:1, szóval ha magasabb a gumi, annál szélesebbnek is kell lennie. Valamint azt is itt olvastuk, hogy a méretválasztás elsődleges szempontja a gyári ajánlás.

Itt az általános információkról is lehet olvasni, mint a garancia, az adatvédelem és a házhozszállítás, valamint a fizetés módja. Visszamentünk a főoldalra, hogy a keresőbe beírjuk az autónk típusát. Ezt tartottuk a legbiztosabb megoldásnak arra, hogy megtaláljuk a megfelelő nyári gumit. Itt be kell írni a gyártót, a típust, a gyártási évet és a kivitelt. Miután ezzel megvoltunk, a “Keresés” gombra kattintottunk. Több oldalnyi találatot dobott kis az oldal tele releváns, minőségi nyári gumiabroncsokkal. Egy ideig lapozgatta őket a párom, majd megrendelte az egyiket, pontosabban négy darabot belőle. Nem a házhozszállítást választotta, mert akkor el kéne még vinnünk autószerelőhöz, aki kicseréli, ugyanis otthon nem ajánlott és nem is szabad magunknak kísérletezni a gumicserével. Ezt minden esetben szigorúan szakemberre kell bízni.

Mivel a megrendelésünket 12 óra előtt adtuk le, már másnap mehettünk átvenni a megrendelt nyári gumikat. Éltünk a lehetőséggel, hogy helyben kicseréljék a téli abroncsokat az újakra. Azt mondta a szakember, hogy a téli gumik egyáltalán nem kopottak – furcsa is lett volna, miután nagyjából heti egyszer használjuk az autót -, úgyhogy tegyük el az abroncsokat a következő télre. Így megnyugodtunk afelől, hogy a nyári gumikat szakszerűen szerelték fel és teljes biztonsággal használható az autónk a meleg időszakban is.

Hazavittük az autót és most már nyugodtak voltunk, hogy nem kell félni a nem évszaknak megfelelő gumi használata miatt. Így könnyedén folytathattuk tovább a cserjék és facsemeték beszerzését. Egész tavasszal a kis kertünket építettük a megvásárolt telken. Berendeztük a kis házat is, ahol a kassza és a raktár lesz, valamint egy üvegházat is beiktattunk. Most aztán tényleg igénybe vettük az autót ebben az időszakban, ugyanis rengeteget furikáztunk vele oda-vissza a kertészetekből a telekre és haza. Érezhetően könnyedén gurult az autó a nyári gumikon, még akkor is, amikor a csomagtartó teljesen tele volt növényekkel vagy épp nehéz cserepekkel. Hamarosan meg tudtuk nyitni a faiskolát és a sok hirdetésnek köszönhetően csak úgy özönlöttek az érdeklődők. Azóta már csak ezzel foglalkozunk és csak itt dolgozunk, így a szenvedélyünk lett a hivatásunk, munkánk is.