Ajándékozás mesterfokon: Találtam a neten egy szuper ékszershopot!

ékszershop

Ajándékozni nagy öröm számomra, minden egyes alkalommal meg adom a módját, hogy ki mit kap tőlem egy-egy alkalomra. van egy kis jegyzetfüzetem és abban vezetem, hogy mikor kinek mit vettem, nehogy valaki kétszer ugyan azt kapja. Mert nem csak arra figyelek, hogy mindenki azt kapja, amit szeret, hanem arra is, hogy mindig az aktuálisan legszuperebbet vegyem neki. Azért ilyen fontos ez nekem, mert úgy érzem, manapság már kiveszett az emberekből a hagyományok szeretete és követése. Például a családom több tagja is úgy döntött, nem ünnepeli a születésnapját, vagy karácsonyra nem vesznek egymásnak semmit. Én sem gondolom, hogy az ünnep az ajándéktól igazán szép, de azt igen, hogy egy olyan apróságról, amiről tudjuk, hogy biztosan örömet szerez a másiknak mindenképpen meg kell lepnünk egymást. Mert nem véletlenül alakult így ez a hagyomány. Egy ajándéktól az ember különlegesnek érzi magát. Tudja, hogy gondoltak rá. Persze ez csak a jól megválasztott ajándékoknál igaz, hiszen egy sablon valami, amit lekapunk a polcról, csak, mert vinni kell valamit, az pontosan annyit is ér, amennyit a kiválasztásával törődtünk. Bezzeg, ha olyat veszünk, amiről biztosan tudjuk, hogy a másik örülni fog neki, az nem csak az ajándékozottnak okoz örömet, hanem meggyőződésem, hogy annak is, aki az ajándékot adja.

Édesanyám például imádja a virágokat, de főleg a rózsákat. Minden alkalommal, mikor ünnep van, kap tőlem rózsát. De nem úgy kell ezt elképzelni, hogy beszaladok egy virágboltba, felkapom az első szembe jövő rózsacsokrot és viszem neki, aztán le van tudva! Na, nem ám! Minden alkalommal külön tervezőmunka előzi meg az ajándékozást. Persze, előfordult, hogy klasszikus rózsa csokrot kapott, de volt már kék rózsa, színváltós csokor, cserepes törperózsa és futórózsa is a repertoáromban. És tudom, hogy minden alkalommal örül az ajándékoknak, mindennek, amit csak kap, de akkor is azt várja a legjobban, hogy tőlem éppen milyen rózsát kap.

Van egy húgom, ő például meg van veszve az ékszerekért. Na, ez sokkal nagyobb fejtörést okozott, mint a virág kiválasztása. Mert az egy dolog, hogy alaphelyzetben az ékszerek elég sokba kerülnek, de abból nem is olyan egyszerű különlegeset választani. Sokáig jártam a boltokat és mindig napokat szenteltem egy tökéletes karkötő vagy gyűrű felkutatására, aztán egyszer egy barátnőm mesélte, hogy ő is keresett egy nyakláncot az anyukájának, de neki nem volt kedve boltról boltra járkálni, szóval körülnézett a neten és talált egy szuper weboldalt /itt találod: http://ekszerwebshop.hu /, ahol csodaszép swarovski ékszereket lehet rendelni. Na, nekem se kellett kétszer mondani, ráklikkeltem és szétnéztem, hátha ez az ékszershop rejti azt, ami az elképzelésem. Nem csalódtam, mert hamar rátaláltam arra a darabra, amit kerestem, és meg is rendeltem. Nagyon korrekt volt a szállítás, és fantasztikus az ékszer minősége. Azóta már többször is rendeltem innen, és mindig meg vagyok elégedve teljesen. Sőt, a tesóm már kívánság listát is leadott, ami nekem könnyítés, mert nem kell sok időt töltenem a válogatással, neki viszont annyiból kevésbé izgalmas, hogy csak az a meglepetés, hogy az általa választott ékszerekből vajon éppen melyiket kapja.

Az új projektem, hogy apukámnak beszerzek egy szerszámos ládát. Ez eddig a legnagyobb kihívás, hiszen a virágokhoz meg az ékszerekhez még csak-csak értek, de a szerszámokról fogalmam sincs. De mivel tudom, hogy annak örülne, biztos vagyok benne, hogy addig nem nyugszom, míg meg nem találom a tökéleteset! És magamat ismerve, ez biztosan így is lesz. Mert nekem sosem fogy el a türelmem és persze a lelkesedésem sem, főleg, ha arról van szó, hogy mivel lephetem meg a szeretteimet.