A barátnőméknél lakom albérletben, szerencsére biztosítva van a lakás

Szerintem nagyon fel tudja dobni a szobát, ha van benne pár növény, főleg ha olyan, ami virágokat is hoz. A legtöbb szobanövény tisztítja a levegőt és frissességet, békét áraszt, jó látni egy darabka természetet a beltéri helyiségekben is. Mióta elköltöztem otthonról, a második albérletemben lakom. Az elsőben három növényem volt, egy pletyka, egy anyósnyelv és egy korallvirág. A pletykán kívül mind kiszáradt a rendszeres öntözés ellenére, valamiért nem szerettek ott lenni. A második lakásba jött velem tovább a pletyka, valamint egy kisebb páfrány. A páfrányt nyáron kivittem az erkélyre, hogy több fényt kapjon, mert a szobám nem elég világos. Pár hét múlva viszont nem láttam sehol a növényt, csak a kaspóját a földön – üresen. A rejtély azóta is megoldatlan. Azóta a szülinapomra kaptam a barátomtól egy bonsait. Nagyon odaadóan a gondját viselem, soha nem volt még bonsaiom, úgyhogy izgulok, hogy életben tudom-e tartani ezt az elég sok igénnyel rendelkező, az éghajlatunkra kényes növényt. Nagyon aranyos, csak félek, hogy valamit elrontok a gondozásában.

Igyekszem odafigyelni a növényeim helyes gondozására és arra, hogy a lehető legjobb helyet válasszam ki nekik a szobában, ahol elég fényt kapnak és ahol látszólag jól érzik magukat. Sajnos a lehetőségek száma véges, mert nincsenek csilivili növénytartó állványaim vagy polcaim, de asztalok, székek és például az ablakpárkány segítségével kihasználom a szoba adottságait. A bonsai az asztalomon van az ablakkal szemben, a pletyka pedig a nagy szekrény tetején, hogy legyen elég hely a lelógó levelei számára és tudjon kedvére nőni. Diák vagyok és csak részmunkaidős diákmelókat tudok így dolgozni, úgyhogy sajnos nincs olyan sok pénzem a lakberendezésre, de persze egy-két kisebb tárgyat én is be tudok szerezni. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a második albérletemként egy barátnőm bátyjának a saját lakása szolgál, ahol a barátnőm lakik a vőlegényével. Két és fél szobás lakás, az egyik nagyobb szobát kaptam meg. Így elkerültem az ismeretlen lakótárs esetleges rossz szokásaitól való aggodalmat és a hasonlókat, valamint nem kell csilliárdokat fizetnem bérleti díjnak és a rezsiért.

A lakásra már a kezdetekkor kötött lakásbitosítást a tulaj, mert csak így lehetünk teljesen nyugodtak. A Pannon-Safe Kft. biztosításközvetítő cég segítségével találták meg ezt a személyre szabható és nagyon kedvező lakásbiztosítást. Ismerősök ajánlották a céget, akik már régóta náluk kötött biztosítással élnek és nagyon elégedettek velük. Azt mondják, hogy a dolgozók mindig nagyon felkészültek, segítőkészek, gyorsan dolgoznak, mindig elérhetőek és a szolgáltatásaik minősége nagyon színvonalas. Ilyen visszajelzések mellett persze, hogy a legnagyobb bizalommal kötöttek szerződést ennél a cégnél. Egy nagy előnyül, hogy az oldalon segítenek kiválasztani, hogy milyen kiegészítő biztosításokat érdemes igénybe vennünk. A pannonsafe.hu oldalon a Lakásbiztosítás menüpont alatt megtaláljuk felsorolva az összes lehetséges kiegészítő biztosítást, amik által teljesen személyre szabottá tehetjük a biztosításunkat. Ez nagyon hasznos és hiánypótló újítás, mert minden lakástulajdonosnak vagy albérlőnek más biztosítások a relevánsak, mindenkinek egyéni, hogy mit szeretne biztosítani. Nemrég vezették be ezt az opciót, de már most minden ügyfél szívesen él vele, mert nagyon praktikus.

lakásbiztosítás beázás

A kiegészítő biztosítások között megtalálunk mindent, amire csak szükségünk lehet egy lakás biztosításához. Ide tartozik a lakásbiztosítás beázás és csőtörés esetén, nyitva felejtett nyílászárón befolyt víz általi károk, vandalizmus, graffiti károk esetén. Választhatunk még gépjármű assistance-t, biztosíthatjuk a kisállatainkat, háziállatainkat, kerti bútorainkat, vállalkozásunkat, napkollektort és napelemet is. A leggyakrabban igénybe vett kiegészítések a lakásbiztosítás beázás, csőtörés, betörés és tűz nélküli füst és koromszennyezési károk esetére. Ezek azok az esetek ugyanis, amik a statisztikák szerint a legnagyobb eséllyel fordulnak elő. Ha pedig nincs ezekre biztosításunk és mégis megtörténik a baj, kénytelenek vagyunk hatalmas összegeket fizetni a károk kijavítására vagy az ellopott vagy sérült tárgyak pótlására. Sokkal nyugodtabban hagyja el a lakást az ember kisebb vagy hosszabb időre is, hogyha tudja, hogy anyagilag jó kezekben van mindene. A Pannon-Safe Kft. nem csupán a lakásbiztosításokat közvetíti, hanem egy csomó másfajta biztosítást és pénzügyet is. Nyugodtan utána lehet járni ezeknek a pannonsafe.hu-n vagy bármikor tudunk telefonos vagy elektronikus úton segítséget kérni az ügyfélszolgálaton.

Nyugdíjbiztosítást, Casco, kötelező biztosítást, vállalkozói biztosítást és egészségbiztosítást is köthetünk a pannonsafe.hu oldalon. Foglalkoznak ezek mellett lakástakarékkal, személyi kölcsönnel, lakás hitellel és egyéb kölcsönökkel, pénzügyekkel, amiknek az intézéséhez segítségre van szükségünk. Magánszemélyként gyakran beleesünk a hatalmas, számunkra szinte feldolgozhatatlan információmennyiség csapdájába, míg végül nem látjuk át a dolgokat és rossz döntéseket hozunk. A Pannon-Safe Kft segítségével mindezt elkerülhetjük, mert ők teljesen átlátják a pénzügyeinket és segítenek nekünk mindenből a legjobbat kiválasztani. Hogyha felmegyünk az oldalukra, egyből észrevesszük, hogy mindegyik biztosításhoz tartozik egy-egy online biztosítás kalkulátor. Itt kapunk egy részletes tájékoztatót minden fontos pontról, magáról a cégről, a feltételekről, az adat- és panaszkezelésről, egy technikai tájékoztatót a rendszer használatához, vonatkozó jogszabályokról, üzletszabályzatról , valamint a biztosítási és egyéb várható díjakról.

Ezeket minden fontos, hogy alaposan átolvassuk, hogy ne maradjunk le semmilyen fontos információról és mindennel tisztában legyünk a későbbiekben is. Az online lakásbiztosítás kalkulátorral megnézhetjük a lakásbiztosítás akciókat és az egyes cégek ajánlatait, aminek segítségével könnyen összehasonílthatjuk őket, hogy ki tudjuk választani a legjobbat. Választhatunk, hogy a kérdőívben megadjuk-e az elérhetőségeinket, persze sok előnnyel jár, ha megadjuk őket, mert így gördülékenyebben megy majd a kapcsolattartás. Az itt kínált biztosítások alapvetően tartalmazzák a következő esetek biztosítását: földcsuszamlás, felhőszakadás, árvíz, földrengés, hónyomás, idegen jármű ütközése, idegen tárgy rádőlése, jégverés, kő- és földomlás, robbanás, tűz, vihar, ismeretlen építmény, ismeretlen üreg beomlása. Ezen felül tudjuk a biztosítást az egyéni igényeinkre szabni. A kérdőívben itt érkezünk el a kiegészítő bitzosításokhoz, amelyeket egyenként megvizsgálhatunk és bejelölhetjük, hogy igényeljük-e vagy sem. Az oldal persze nyújt segítséget mindegyiknek az átgondolásához.

Az online kalkulátor használata mindenki számára egyértelmű és egyszerű, a segítségével könnyen köthetünk bárhol, bármikor biztosítási szerződést. Ha mégis elakadnánk, persze kérhetünk segítséget a cégtől, akiknek az elérhetőségeit megtaláljuk a honlapon. Így kötött biztosítást a barátnőm bátyja is, mert ma már egyre elterjedtebb ez az online módszer, amivel sok időt megspórolunk. Én is örülök neki, hogy még ha albérlet is, de olyan lakásban lakom, ami biztosítva van minden eshetőségre. Elég sok cuccom van itt, ami nagy kárt jelentene nekem, ha eltűnne, ellopnák vagy megsérülne, tönkremenne. Így azonban nem érhet sosem nagy meglepetés. Nagyon szeretek itt lakni, mert mégiscsak a legjobb dolog, ha a barátaiddal, ismerősökkel lakhatsz, akiket kedvelsz, és nem kell kockáztatni egy idegen lakótárssal való együttélést.