Szuper ajándékötletet kaptam a virágosnál

A keresztlányom most ballag az általános iskolából. Színjeles bizonyítvánnyal, és egy sikeres felvételivel az ország egyik legjobb gimnáziumába. Úgy éreztem, egy csokor virágnál több ajándékot érdemel, igazán megdolgozott érte.

De addig is, amíg tanácstalan vagyok, gondoltam megrendelem neki a virágcsokrot, a jól bevált kis virágosunknál. A lány egy zseni, senki nem köt olyan csokrokat a környéken, mint ő, minden kreációját imádta az egész család. Most is mosolyogva jegyzetelt, mikor nagyjából elmondtam, mit szeretnék, és már láttam, hogy egy újabb remekmű körvonalazódik a fejében.

Azt azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy még az ajándékötletet is tőle kapom. Szóba elegyedtünk, és azt mondta, hogy a bluetooth-os mobil tartozékokat imádják mostanában a fiatalok. Mobil tartozék? Néztem döbbenten, és a lány kedvesen egy szuper oldalt is ajánlott, ahol klasszul össze vannak gyűjtve ezek.

A weboldal ajándékötletekkel foglalkozik, és egy teljes cikket szentelt ezeknek a bluetooth-os mobil tartozékoknak, amik ma olyan népszerűek. Egy-kettőről már hallottam, de például az okos kesztyű merőben új volt számomra. Megtudtam a honlap segítségével, hogy arra jó, hogy télen nem kell elővennie a gyereknek a telót a zsebéből, se levenni a kesztyűjét. Ezzel az eszközzel ugyanis zenét válthat a telefonján, állíthatja a hangerőt, sőt, hívást is fogadhat, beépített mikrofon van benne ugyanis. A készenléti ideje egy töltéssel kb. 7 nap. Bár nagyon klasszul hangzott az ötlet, úgy éreztem, ez nem Klárinak való.

A következő pont a különböző okosórák bemutatása volt. Vannak ugyanis kimondottan sportoláshoz, fitneszhez kifejlesztett változatok, pulzus- és lépésszámlálóval, melyek az aktivitást, az elégetett kalóriát is számolják, elég határozott képet adva az edzésen nyújtott teljesítményünkről, eredményünkről.

Ezen kívül a „sima” okosórák, szintén mobil tartozékok, hiszen bluetooth kapcsolat segítségével csatlakoznak a telefonhoz, mutatják a bejövő hívásainkat, üzeneteinket, ugyanúgy váltogathatjuk segítségükkel a zenét, és fogadhatjuk is a hívást. Ezen kívül GPS is van bennük.

Ez már kezdte elnyerni a tetszésem, hiszen a város másik felébe fog iskolába járni ősztől, oda-vissza több mint 2 órát utazik. Egészen biztos, hogy nem jó ötlet, ha ezt az utat a telefonjával a kezében teszi meg, valakinek még megtetszik… Ezzel az órával azonban a teló biztonságban lapulhat a táska vagy a zsebe mélyén, ő mégis hallgathat zenét és látja, hogy ki hívja, ki üzent neki.

mobil tartozék

A felsorolás végén az okos hangszórók álltak, amik telefonhoz és laptophoz is csatlakoztathatók. Azt gondolom, ez is klassz ajándék egy tizenévesnek, hiszen a saját szobájában minek használja fej- vagy fülhallgatót, de a telefon vagy a laptop hangszórója azért kevés.

Úgy döntöttem, hogy az órára és a hangszóróra is szüksége van, így összehívtam a családi kupaktanácsot, hogy ha valakinek nincs ajándékötlete, betársulhat.

Amikor a ballagás előtt elmentem a csokorért Arwenhez, nem győztem hálálkodni a szuper tanácsért.