A nemrégiben vett motoros bőrkabátom mellé beszereztem egy új, akciós bukósisakot

Ahogy azt már korábban is meséltem, két nagy szenvedélyem van az életben: A virágok és a motorozás. Egy virágüzlet tulajdonosa vagyok, ami sokszor nem egyszerű, de az egyetem után úgy gondoltam, hogy érdemes lenne tovább vinni a családi hagyományt, szóval kitartok az üzlet mellett. Noha ez nem mindig egyszerű, de eddig szerencsére mindig sikerült fennmaradnunk, és ha minimálist is, de profitot termelni.

A nyár egy kifejezetten jó időszak a virágosok életében, több szempontból kifolyólag is. Egyrészt, a legtöbb növény ilyenkor virágzik, ezért egy fokkal jutányosabb áron lehet hozzájuk jutni, mint télen. Másrészt pedig májustól kezdve több olyan esemény történik, amikor az emberek hagyományosan még mindig virágokat vesznek: Anyák napja, ballagások, na meg persze az esküvők! Sajnos mivel kicsi bolt vagyunk, nem túl gyakori, hogy valaki ránk bízza a teljes lagzija virág ellátását, de azért nyaranta így is akad megrendelőnk bőven.

Még a nagypapám nyitotta meg az üzletet, és őszintén szólva jó üzleti érzéke volt az öregnek, mert egy általános iskola mellé helyezte el a boltot. Ez azért remek, mert az év szinte minden napján rengeteg ember fordul meg a környéken, ezért szinte az egész város tudja, hogy hol lehet biztosan virágot kapni. Másrészt pedig az iskolai rendezvények alkalmával, mint a ballagás, vagy a pedagógusnap, sokan betérnek hozzám, hogy virággal lepjenek meg egy-egy diákot, vagy tanárt.

Arról nem is beszélve, hogy az iskola diákjai is gyakori vásárlók nálam: Itt vásárolnak nő rokonaiknak virágot születésnapok és névnapok alkalmával, sőt, anyák napján is szeretnek ide jönni, mert már ismernek engem. Én is örülök, amikor ismerős arcokat látok betérni, mert minél gyakrabban jön hozzám valaki, annál jobban ki tudom tapasztalni az ízlését. Egy ismeretlen embernél sokszor csak a sötétben tapogatózom, hogy vajon milyen csokrot képzelt el lelki szemei előtt, egy úgymond törzsvásárlónál azonban egyértelmű, hogy mivel tudom lenyűgözni.

Eleinte azt hittem, hogy a virágkötés és a motorozás nehezen összeegyeztethető, de később kiderült, hogy tévedtem. Szerencsére az anyagokat mindig beszállító hozza, így fuvaroznom általában nem kell, és nyugodt szívvel jöhetek szinte minden nap a motorommal. Mondjuk télen, illetve esős időben otthon kell hagynom a paripát, de amikor csak tehetem azzal jövök.

Azt vettem észre, hogy talán sok fiú és férfi amiatt jön be pont az én boltomba, mert látják előtte a motort. Valljuk be, a legtöbb hímnemű zavarban érzi magát mikor virágot kell vennie, mert nem tartja elég macsós dolognak, hogy színes, illatos növények között válogat. Meg tudom érteni, tény, hogy nem ez az első dolog, ami eszembe jutna a macsó szóról. Viszont így, hogy kinn áll a motor, szerintem többen jönnek be, vannak akik úgy tesznek, mintha csak azért jöttek volna, hogy a motoromról kérdezzenek, de ha már úgyis itt vannak, akkor visznek a feleségüknek, anyukájuknak, vagy barátnőjüknek egy csokor virágot.

Nem marketing fogásnak találtam magamnak ezt a hobbit, de azért örülök neki, hogy így alakult. Minél nagyobb a forgalom az üzletben, annál több profitot tudok termelni és több „zsebpénzem” marad a motorozásra. Legutóbb például egy új bukósisakra volt szükségem. Habár a régi is használható volt még, az évek során megkopott a mintázata, ráadásul pár helyen kicsit be is volt nyomódva, mert többször sikerült leejtenem azóta, hogy megvettem, ezért úgy gondoltam, hogy éppen ideje lenne már beszereznem egy másikat.

Annak ellenére, hogy éppen jól megy az üzlet és megengedhettem volna magamnak szinte akármilyen sisakot, úgy döntöttem, hogy szétnézek az akciós bukósisakok között, hiszen ki ne akarna némi kedvezménnyel, jó termékhez jutni. Örömmel mondhatom, hogy sikerrel jártam, mert találtam egy olyan honlapot, ahol jutányos áron lehet akciós, jó minőségű bukósisakokhoz jutni.

Nemrégiben vásároltam magamnak új motoros bőrkabátot is, hasonló okokból, mint amiért az új sisakra szükségem volt. Úgy érzem, hogy ezzel a két vásárlással most sikerült jól felújítanom a védő felszerelésemet. Na jó, amióta megvan az új bukósisakom, már elkezdtem arról fantáziálni, hogy milyen jó lenne egy új csizma, vagy éppen kesztyű, de az egyelőre még a jövő zenéje marad. Most még inkább megpróbálok örülni az új sisakomnak, ami egyébként kék színű és némi ezüst mintázat van rajta. Nagyon stílusos, modern és hát, új lévén csillog-villog. Megfogadtam, hogy erre az új sisakra nagyon fogok vigyázni és elkerülöm, hogy akár egyszer is leejtsem, mert karcosan már nem lenne az igazi.

Remélem a virágboltban a nyár végéig jó lesz a forgalom, sőt, talán a hidegebb idő beköszöntével is lesz elég ember, aki betér hozzám egy-egy csokorért. Nem ez a legjövedelmezőbb szakma a világon, sőt, talán nem is ,legférfiasabb, de egyrészt a motoros hobbimmal erősen kompenzálom, másrészt pedig jó érzés a nagyapám és az apukám nyomdokaiba lépni és tovább vinni a családi üzletet. Majd egyszer, ha gyerekeim lesznek és akkor még mindig működni fog a virágüzletünk, talán ők is úgy döntenek majd, hogy beállnak a pult mögé csokrokat kötni.

De ez még a jövő zenéje.