Az esküvői videóban szereplő virágok, a természet szeretete

A növények és gyönyörű zöld természet körülvesz minket és tisztább levegőt varázsol nekünk. az életünk részei. Ugyan úgy a Föld az otthonuk, mint az embereknek me gaz állatoknak, ezért őket is tisztelni, szeretni és védeni kell.

Szerintem minden nő tud örülni annak, ha valamilyen alkalomból, vagy csak úgy szeretetből meglepik őket egy száll rózsával, vagy egy csokor virággal. Szerintem ez egy nagyon kedves és figyelmes gesztus. Persze, van olyan férfi, aki nem szeret annyira virágot ajándékozni, de például, ha nincs jobb ötleted ajándék gyanánt, akkor egy csokorral nem nagyon tudsz mellé nyúlni a dolognak.

Van, aki nem igazán szereti ezt a dolgot, mert, hogy megöljük a növényeket vele. Persze, de szerencsére a növények nincsenek úgy veszélyeztetve, mint például néhány állatfaj és azért nem egészen úgy viszonyítunk hozzájuk, mint akár egy állathoz, még annak ellenére is, hogy ők is ugyan úgy élőlények, akár csak mi.

Azt mondják, hogy ők is értik, amit mondunk nekik, illetve érzik, ha szeretik őket. Több kutatás és vizsgálat is kimutatta, hogy az a növény, amihez szépen, kedvesen beszéltek, dicsérték sokkal gyorsabban nőtt, mint az, amelyiknek rosszakat mondtak, nem törődtek vele úgy, ahogy kell, és most itt nem az öntözésre gondolok. Úgyhogy érdemes hozzájuk is úgy viszonyulni, mint egy normális élőlényhez, aki kedves számunkra, mert a természet a barátunk és mi hálásak vagyunk, hogy vannak nekünk. Élelemforrást is nyújtanak az emberek és az állatok számára egyaránt, szépek és több módon is felhasználhatjuk őket, mint például az orvoslásban is.

Nekem nincs személy szerint kedvenc virágom. Szeretem a sárga szirmú virágokat, mert ez a kedvenc színem, de ugyanakkor egy szál gyönyörű rózsánál romantikusabbat nem tudok elképzelni. Továbbá imádom az illatukat is, meg azt, hogy olyan szépek. Tavasszal, amikor a fák elkezdenek zöldülni, a virágok meg nyílnak, ismét színessé válik a természet, akkor kicsit én is úgy érzem, hogy a hosszú téli álomból most én is felébredek.

Szépségüknek köszönhetően meg illatuknak is nagyon sok virágot díszítőelemként használnak fel az emberek és különböző rendezvények is fűződnek hozzájuk. Magyarországon például fontos megemlíteni Tihanyban a Levendula-fesztivált, vagy akár Debrecenben, az Alföldön a szintén minden évben megrendezett Virágkarnevált. Utóbbiból is látszik, hogy mennyi mindent ki lehet hozni a virágokból.

Esküvőkön is előszeretettel használják őket. Több esküvői videóban, is fellelhetőek a virágok, amik nagyon jó célt szolgálnak, megszépítik a teret. És a mennyasszonynak is van saját csokra, ami igen különleges szerepet tölt be az ünnepély során. A csokrot hagyomány szerint eldobja a menyasszony, és aki elkapja, az fog következőleg házasodni, legalább is így tartja a mondás.

Az amerikai pite híres amerikai filmsorozat harmadik részében is a virágok szolgálnak fő díszítőelemként. A mindenki által kedvelt Stifler nevű úriember egyszer sajnos tönkretette az esküvő előtt a díszletet, mert az azonban nem mindegy, hogy milyen körülmények között tároljuk a virágokat, mert ha nem megfelelő a hőmérséklet, nedvesség, vagy a páratartalom, akkor a szirmok azonnal lehullhatnak, elhervadhatnak. A filmben azonban sikerült helyre hozni és pótolni az elrontott díszletet, így természetesen egy happy end- ről beszélhetünk.

Amit fontos megjegyezni az az, hogy a növényekre szükségünk van, védjük meg a természetet, ültessünk virágokat.